Wie ben ik?

 

Geboren en getogen tussen de delfts blauwe borden en schilderijen uit de familie, is het niet vreemd dat ik sinds mijn kinderjaren al teken en schilder. Het is wat ik ben en waar ik mijn beroep van gemaakt heb.

In Rotterdam volgde ik de 4-jarige opleiding aan de kunstacademie, grafische vormgeving/illustratie (1991). Later in Zutphen bij de opleiding Kunst en Communicatie het diploma holistisch tekendocent (2004) en coach beeldend (2010) behaald.

 

Het totaalplaatje...

Dat houdt in dat ik gespecialiseerd ben in beide kanten van het tekenvak. Zowel het 'mooie plaatje' aan de buitenkant, dus meer gericht op resultaat, techniek, vaardigheden, als het plaatje aan de binnenkant van de mens, de tekentaal, het uitdrukken van gevoel en emotie en tekenen gebruiken als hulpmiddel om dichter bij jezelf te komen en zaken op te lossen die niet meer bij je horen.

Jarenlang woonde en werkte ik in de omgeving van Rotterdam, en sinds 2010 is mijn atelier gevestigd in het centrum van Hilversum.

Daar, op de zolderverdieping van een prachtig pand, werk ik fulltime.

In alle rust als ik zelf werk maak, iets drukker tijdens de privélessen of omringd door een gezellige creatieve groep leerlingen tijdens de cursussen en workshops. Ik bied mensen de mogelijkheid zich creatief te ontwikkelen en daarin voldoening en ontspanning te vinden.

Op deze website vind je, naast de info over de lessen, een selectie van mijn werk. Schilderijen en tekeningen en tekst en beeld.

 

* Een deel van mijn werk wordt ook verkocht via de website van kunstadviseur Pieter Scheen. www.scheen.co

"Ik vind dat je de mensen op hun gemak stelt en ze de vrijheid geeft om hun creativiteit te ontwikkelen en waar nodig te motiveren en stimuleren.

Je biedt ze rust en vertrouwen en luistert goed. De mensen hebben elke keer weer zin om te komen en voelen zich goed bij jou.

Ze gaan met een goed gevoel weer de deur uit. Je hebt een heleboel ideeën en veel variatie."

Neomi