Louise Adams - Tekenaar, Illustrator, Docent, Coach

Tekenen is voor mij van kleins af aan een levensbehoefte.

Natuurlijk moest het vak 'tekenen' op de Mavo en Havo in het eindexamenpakket.

Na 4,5 jaar bij een uitgeverij van jeugdtijdschriften gewerkt te hebben waar ik de opmaak deed en illustraties maakte, ben ik naar de Kunstacademie gegaan in Rotterdam. Daar volgde ik de opleiding Visuele Communicatie en Illustratie (1991), waarna ik werkte als illustrator voor particulieren en bedrijven. Als ik voor mezelf tekende, kwam dat altijd van binnenuit.

Het was voor mij een uitlaatklep voor emoties, gevoelens en creativiteit.

In Zutphen volgde ik de opleiding Kunst & Communicatie en studeerde af als Tekendocent vanuit een holistische mensvisie (2004) en Coach Beeldend (2010). Dit houdt in dat ik opgeleid ben in beide kanten van het tekenvak. Die van het mooie plaatje aan de buitenkant (het eindresultaat) en die van het mooie plaatje aan de binnenkant van de mens, waar het juist om het gevoelsleven gaat. Daarnaast heb ik een opleiding tot Life Coach en Creatieve therapie afgerond. Mijn studio bevindt zich in Hilversum. Sinds 2003 geef ik met veel plezier les aan volwassenen en kinderen.

Portfolio:

Tekeningen

Illustraties

Schilderijen

Tekst en beeld

Boeken

Het blijft boeiend om te onderzoeken, uit te proberen, te ontdekken. Er zijn zo veel mogelijkheden waardoor ik nooit uitgeleerd raak en het nooit verveelt. Het liefst laat ik me verrassen op papier of doek. Wil ik niet van te voren weten wat het wordt. De tekening of het schilderij vertelt onder mijn handen zijn verhaal. Beeldtaal is fascinerend. Het is zonder woorden zo veelzeggend. Het is ‘de kunst’ om vanuit vrijheid en vertrouwen jóuw wereld te scheppen op een oordeelloze ondergrond. Dat is een mooi streven in de wereld van nu.